ORTAK ZORUNLU DERSLER 2. ARA SINAV VE MAZERET SINAVLARI TARİHLERİ

Sınav Programı için tıklayınız.

Çoktan seçmeli (test) çevrimiçi “Ortak Zorunlu Derslerin Sınavları” için aşağıdaki kurallar geçerlidir;

> Sadece sınav için belirlenmiş saat aralığında sınava giriş yapılacaktır.

> Her öğrenci için ilgili ders için hazırlanan soru havuzundan rastgele seçilen sorular doğrultusunda tek bir sınav oluşturulur. Her öğrenci sınavı bir defa yanıtlama hakkına sahiptir. Birden fazla yanıtlama veya sınav tekrarı yapılmayacaktır.

> Öğrenciler internet, elektrik kesintisi ve bağlantı sorunları gibi nedenlerle sınav bağlantısını yitirdiğinde, sınav süresi içerisinde en fazla 5 defa tekrar sınava bağlanma hakkına sahiptir. Sınav yeni bir sınav hakkı verilmeden, en son kaydedilen yerden devam edecektir.

> Sınavı bitir seçeneği işaretlendiğinde sınav sonlanır. Tekrar sınava girilemez.

> Her sınav için belirlenmiş sınav süresi içerisinde sınavını tamamlayan öğrenciler, sınav süresi tamamlanmadan "Sınavı Bitir" seçeneğini işaretleyerek sınavı sonlandırmaları gerekmektedir. Sınavın sonlandırılması öğrencilerin sorumluluğundadır.

> Öğrencilerin sınav süresince başka kişilerle irtibat kurması, sınav sorularını veya sınav sorularına verdiği cevapları kaydetmesi, herhangi bir platformda paylaşması ve/veya iletmesi yasaktır. Bu kurala aykırı bir durum tespit edilmesi halinde öğrenci disiplin yönetmeliği gereği işlem yapılacaktır.

Sınav sırasında uzem sistemi ile ilgili bir sorunla karşılaşılması durumunda öğrencilerin uzem@beun.edu.tr  adresine mail göndermeleri gerekmektedir.

Sınavlarınızda Başarılar Dileriz.