Vize Mazeret Sınavı (2020-2021 Güz Yarıyılı)

Sınav Programı için tıklayınız

Mazeret Sınavına  Başvururan Öğrenci Listesi için tıklayınız

Mazeret Sınavı başvuruları 25 Aralık 2020 Cuma saat 16:00 ‘ a kadar yapılabilecektir.

Ara sınava giremeyen, ara sınava girip tamamlayamayan, ara sınavı tamamladığı halde notu "0" görünen öğrenciler mazeret sınav hakkını kullanabilecektir.

Mazeret sınavı şekli ve katkı oranı ara sınavlarda yapılan şekliyle aynı olacaktır.

2. Mazeret Sınavı Başvuruları Fax çekilerek veya e-posta gönderilerek  yapılacaktır. (OBS den başvuru kapatılmıştır)

25 Aralık 2020 Cuma günü saat 16:00'a
 kadar mazeret sınavı dilekçesini doldurarak TC. kimlik fotokopisi ile birlikte Yüksekokulumuz öğrenci işleri birimi faks numarasına gönderilmesi  veya ubyo@beun.edu.tr adresine ilgili evraklar e-posta olarak gönderilmesiyle yapılabilmektedir.

(Öğrenci İşleri faks: (0372) 556 35 74)

Mazeretleri kabul edilen öğrenciler için sınav tanımlanacaktır.

Faks ile yapılan başvurularda mesai saatleri içerisinde öğrencinin telefon ile arayarak ((0372) 372 556 35 73 – 122) dilekçesini teyit etmesi gerekmektedir.)

Mazeret sınavı dilekçesi için tıklayınız.

Çoktan seçmeli (test) çevrimiçi “Ortak Zorunlu Derslerin Sınavları” için aşağıdaki kurallar geçerlidir;

> Sadece sınav için belirlenmiş saat aralığında sınava giriş yapılacaktır.

> Her öğrenci için ilgili ders için hazırlanan soru havuzundan rastgele seçilen sorular doğrultusunda tek bir sınav oluşturulur. Her öğrenci sınavı bir defa yanıtlama hakkına sahiptir. Birden fazla yanıtlama veya sınav tekrarı yapılmayacaktır.

> Öğrenciler internet, elektrik kesintisi ve bağlantı sorunları gibi nedenlerle sınav bağlantısını yitirdiğinde, sınav süresi içerisinde en fazla 5 defa tekrar sınava bağlanma hakkına sahiptir. Sınav yeni bir sınav hakkı verilmeden, en son kaydedilen yerden devam edecektir.

Sınavı bitir seçeneği işaretlendiğinde sınav sonlanır. Tekrar sınava girilemez.

> Her sınav için belirlenmiş sınav süresi içerisinde sınavını tamamlayan öğrenciler, sınav süresi tamamlanmadan "Sınavı Bitir" seçeneğini işaretleyerek sınavı sonlandırmaları gerekmektedir. Sınavın sonlandırılması öğrencilerin sorumluluğundadır.

> Öğrencilerin sınav süresince başka kişilerle irtibat kurması, sınav sorularını veya sınav sorularına verdiği cevapları kaydetmesi, herhangi bir platformda paylaşması ve/veya iletmesi yasaktır. Bu kurala aykırı bir durum tespit edilmesi halinde öğrenci disiplin yönetmeliği gereği işlem yapılacaktır.

Sınav sırasında uzem sistemi ile ilgili bir sorunla karşılaşılması durumunda öğrencilerin uzem@beun.edu.tr  adresine mail göndermeleri gerekmektedir.

Sınavlarınızda Başarılar Dileriz.