Öğrencilerimiz için (Sık Sorulan Sorular--Cevaplar) 21 OCAK 2022 güncellenmiştir.

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Not: Bilgisayardan Ctrl+F Tuşuna Basarak Aramak İstediğiniz Kelimeye Daha Hızlı Ulaşabilirsiniz.
         Akıllı Telefon veya Tabletinizden Tarayıcınızdan Sayfada Bul Tıklayarak.Aramak İstediğiniz Kelimeye Daha Hızlı Ulaşabilirsiniz.

Sorular--Cevaplar

1-
Soru:
Öğrenci Numaramı Nasıl Öğrenebilirim?
   Cevap:Öğrenci Numaranızı Öğrenmek için Tıklayınız.

2-Soru:Yeni Öğrenci Şifresi Almak veya Mevcut Şifremi değiştirmek için Ne Yapmam Gerekir?
   Cevap:Yeni Şifre Almak veya Mevcut Şifrenizi değiştirmek  Tıklayınız.

3-Soru:Öğrenci Bilgi Sistemine Nasıl Girebilirim?
   Cevap:Öğrenci Bilgi sistemine Öğrenci Numarınız ve Şifrenizle veya Öğrenci Bilgi Sisteminde Hemen Altta Yer Alan E-Devlet ile Giriş Yapabilirsiniz.
             Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş için Tıklayınız.

4-Soru:Uzem Sistemine Nasıl Giriş Yapabilirim?
   Cevap:UZEM sistemine giriş için Tıklayınız.

5-Soru:Öğrenci Belgesi Nasıl Talep Edebiirim?
   Cevap:Öğrenci belgenizi elektronik imzalı olarak 2 şekilde talep edebilirsiniz.
            * e-devlet sisteminden üzerinden.  e-devlet sistemine https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/üzerinden girebilirsiniz 
            * OBS  sisteminden https://obs.beun.edu.tr/ Kullanıcı işlemleri-belge talebi Belgeniz onaylandıktan sonra çıktısını alabilirsiniz. 

6-Soru:Hes Kodumu Nasıl OBS Sistemine Yükleyebilirim?
   Cevap:HES Kodunuzu OBS ye yüklenmesi için  https://obs.beun.edu.tr/ adresinden Kullannıcı  İşlemleri,  Hes Kodu İşlemleri kısmından yapabilirsiniz.

7-
Soru:Yemekhane Hizmetinden Faydalanabilmem için Nereden Para Yüklemesi Yapmam Gerekir?
   Cevap:Yemekhane Hizmetinden Faydalanabilmeniz için ZBEÜ Akıllı Kart Sistemine Para Yüklemeniz gerekmektedir. Sisteme  Akıllı Kart Para Yüklemek için tıklayınız
            Akıllı Kart Yüklemesi kılavuz için tıklayınız. 

8-Soru:Karaelmas Uzantılı Mail Adresimi Nasıl Alabilirim?
   Cevap:Karaelmas Uzantılı mail adresinizi Öncelikle https://portal.beun.edu.tr/KayitGiris?  adresine girip, Sistemde istenen bilgileri doldurup,  E-Posta Seçeneklerinden karaelmas adresinizi seçip, parolanızı oluşturun.Daha sonra  https://portal.beun.edu.tr/ adresine giriş yapıp karaelmas adresinizi ve parolanızı teyit edebilirsiniz. Şifrenizide değiştirebilirsiniz. Karaelmas Uzantılı Mail Adresi yardım kılavuz için tıklayınız.

9-Soru:
Ders Alma (Ders Kaydı) İşlemlerini Nasıl Yapabilirim?
   Cevap:Ders Alma (Ders Kaydı) İşlemleri kılavuzu için tıklayınız.

10-Soru:Okulumuzun internetini Pc'den Nasıl Giriş Yapabilirim?
    Cevap:
Okulumuzun internetini Pc'den Giriş için Bilgilendirme linki :   https://bidb.beun.edu.tr/duyurular/internet-kullanimi-ve-beu-agina-dahil-olma.html

11-Soru:Okulumuzun internetine Cep Telefonumdan  WİFİ Ağına Nasıl Bağlanabilirim?
     Cevap:Okulumuzun internetine CepTelefonunuzdan WİFİ Ağına bağlanmak için bilgilendirme kılavuzundan yararlanabilirsiniz.
                Bilgilendirme kılavuzu :https://eduroam.beun.edu.tr/eduroam-ayarlari.html

12-Soru:Öğrenci harç ücretleri yılda kaç defa hangi bankaya ödeme yapmamız gerekiyor?
Cevap:Harç ücretleri yılda 2 defa olmak üzere dönemlik(güz dönemi-bahar dönemi) olarak yatırılır.
Harç dönemlik harç ödemesi VAKIFBANK ATM' lerinden veya VAKIFBANK MOBİL Bankacılığından
Öğrenci numarası ile yatırılacaktır. Vakıfbank şube içerisinden harç ödemesi yapılamamaktadır.
Dikkat! Iban Numarasına Yatırılmayacaktır. 

13-
Soru:ATM veya MOBİL bankacılığından harç ödemesini nasıl yapabilirim? 
Cevap:VAKIFBANK HARÇ ÜCRETİ YATIRMA (ATM - MOBİL BANKACILIK)
Ödemeler----Eğitim ve Sınav Ödemeleri------Üniversiteler---Bülent Ecevit Üniversitesi Harç Tahsilatı---Öğrenci Numarasına Yatırılacaktır.

14-Soru:Öğrenci kaydımı yaptım.Fakat e-devlet sisteminde neden öğrencilik durumum PASİF gözükmektedir.
Cevap:Ders alma işlemini yapmayan öğrenci e-devlet sisteminde PASİF öğrenci olarak görünür.
Ders kaydı yaptıktan birkaç gün sonra sistemde öğrenci durumunuz AKTİF gözükecektir.


15-Soru:Normal eğitim-öğretim süresi kaç yıldır.
Cevap:Normal eğitim-öğretim süresi dört yıldır. Azami süre ilave süre hariç (kayıt dondurma v.b.) 7 (Yedi) yıldır.
Programlar 240 kredilik dersleri kapsar her dönem ortalama 30 AKTS olarak düzenlenmiştir.

16-Soru:Öğrenci kimliğimi kaybettim. Nasıl yeniden öğrenci kimliğimi çıkartabilirim?
Cevap:Öğrenci kimliğinizin yeniden çıkartılması için;
1) 15 TL öğrenci kart ücretini Ziraat bankasının IBAN TR88 0001 0001 3145 0965 8552 11 nolu hesabına (açıklama kısmına
Ad Soyad - Öğrenci numarası ve T.C. numaranızı yazdırmayı unutmayınız.)
2) İlgili dilekçeyi https://cdn1.beun.edu.tr/devrek//kimlik-karti-basvuru-dilekcesi.pdf eksiksiz doldurarak, banka dekontunuzla beraber Öğrenci işlerine biriminize teslim ediniz.

17-Soru:Başka üniversiteden okulunuza yatay geçişle kayıt olan veya daha önce başka üniversiteden mezun olan öğrenciler
daha önce başarmış olduğu dersler için muafiyet talebinde bulunabilir mi?
Cevap:Herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenci iken Yüksekokulumuza yatay geçiş yoluyla kayıt yaptıran veya daha önce başka üniversiteden mezun olan öğrenciler, başarmış oldukları dersler için muafiyet talebinde bulunabilir. Bu öğrenciler muafiyete esas olacak belgeleri(Trankript ve Ders içeriği) ve  https://cdn1.beun.edu.tr/devrek//5-ders-muafiyet-dilekcesi.pdf dilekçenizle beraber  o yarıyılın kayıt işlemi sırasında ilgili dekanlığa/yüksekokul müdürlüğüne verebilirsiniz. Belgenin kabulü ve intibakın yapılması, derslerin kapsamı, başarı derecesi, kredisi gibi hususlar dikkate alınarak, ilgili Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır. Daha Sonra Akademik takvimde belirtilen ilgili eğitim-öğretim döneminde ekle-sil haftasında Danışmanın onayıyla Muaf olacak derslerinizi silebilirsiniz.

18-Soru:2.Sınıfım 1.sınıftan başarısız olduğum dersleri aldıktan sonra 2.sınıftan kalan bazı derslerimi alamadım.
Alttan 2.Sınıftan kalan derslerimi nasıl alabilirim?
Cevap:Öğrenci yarıyıl başında programına öncelikle başarısızlığı nedeniyle tekrarlamak zorunda olduğu dersleri almak zorundadır.
Başarısızlığı nedeniyle tekrarlamak zorunda olduğu dersleri bulunan öğrenciler almak zorunda olduğu dersler ve bulunduğu yarıyıla ait derslerden 30 kredilik derse ek olarak iki ders daha alabilirler. Genel not ortalaması en az 2.50 olan başarılı öğrencilere 30 kredilik derse ek olarak üst yarıyıldan en çok iki ders verilebilir. Dikey geçiş sınavı ile gelen öğrencilere not ortalamalarına bakılmaksızın bulunduğu yarıyıldan ve üst yarıyıldan en çok 30 kredilik ders ve ek iki ders verilebilir. Birbirini izleyen iki yarıyıl içinde mezun olabilecek öğrencilere, ilgili yönetim kurulu kararıyla her yarıyıl için 30 kredilik derse ek olarak dört ders daha verilebilir. Yan dal ve çift anadal programı öğrencilerinin lisans anadal dersleri ile ortak olmayan dersleri bu toplama dâhil değildir 

Akademik takvimde belirtilen ilgili eğitim-öğretim döneminde ekle-sil haftasında https://cdn1.beun.edu.tr/devrek//ek-kredi-dilekcesi_jl5c1sr.pdf dilekçeyi doldurup, danışman hocanıza teslim ederek dersinizi alabilirsiniz.
              
19-Soru:Aynı anda 2 üniversite okunabilir mi?
Cevap:Aynı anda iki örgün lisans yada iki örgün önlisans bölümünde okuyamazsınız.
Fakat biri lisans,biri önlisans iki bölüm okunabilir.
Biri uzaktan yada açık,biri örgün olursada olur.

20-Soru:Aynı anda 2 üniversite okumak istiyorum.Harç ödemesi yapacak mıyım?
Cevap:Öğrencilerden Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesi 3. bendi gereği bir yüksek öğretim programında kayıtlı iken ikinci bir üniversite programına kayıt yaptırılması halinde katkı payı öğrencinin kendisi tarafından karşılanır.
Bakanlar Kurulu Kararının 6.maddesi 1.bendi gereği bir yükseköğretim programında kayıtlı iken tekrar girdiği sınav sonucuna göre başka bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler, kayıt yaptıracakları yükseköğretim programına ait katkı payı/öğrenim ücretine tabi olur.Yayınlanmış kanunu görmek için 
tıklayınız.

21-Soru:Okulunuzdan kaydımı dondurabilirmiyim?
Cevap:Öğrencilere, kanıtlayacakları önemli nedenlerin veya eğitim öğretimlerine katkıda bulunacak Üniversite dışı burs, staj, araştırma ve benzeri imkanlarınortaya çıkması halinde ilgili yönetim kurulu kararı ile iki yarıyıla kadar izin verilebilir.
Öğrenci
eğitim-öğretim süresi içinde bu imkandan bir kez yararlanabilir.Öğrencinin izinden yararlanabilmesi için yarıyıl başlangıcından önce Meslek Yüksekokul Müdürlüğüne https://cdn1.beun.edu.tr/devrek//kayit-dondurma-formu_9mSvVYT.pdf dilekçenizi ve kimlik fotokopisi,mazeretinizi belirten belgeyle başvurmanız gerekir. 

22-Soru:Kaydımı nasıl sildirebilirim?
Cevap:Okulumuzdan kaydınızı sildirmek için kayıt silme formunu doldurup, kimlik fotokopisi ve öğrenci kimliğinizle Yüksekokul Müdürlüğüne başvurmanız gerekir. 

23-Soru:Okulunuzdan Yeni Mezun Oldum.Mezuniyet için herhangi bir işlem yapmam gerekir mi?
Cevap:Okulumuza ait olan (kitap,kep ve cübbe vs.) herhangi bir malzeme yoksa. öğrenci kimliğini öğrenci işlerine bırakmanız yeterlidir.
Mezuniyetiniz hayırlı olsun.

24-Soru:Diplomam Hazır Adrese Gönderimini Nasıl Talep Edebilirim?
Cevap:Diplomanız Hazır Olduğunda Adrese Talep işlemleri için Tıklayınz.
(Talep ettikten sonra Kargo şirketini okulumuza yönlendirmeyi UNUTMAYIN!!!)

25-Soru:Mazeretim Nedeniyle Vize(Ara) Sınavlarına Giremedim. Mazeret Sınavına Nasıl Girebilirim?
Cevap: Vize sınavları bittikten sonra Geçerli mazeretinizi belirten belgeyi, mazeret dilekçenizi https://cdn1.beun.edu.tr/devrek//mazeretformudilekcesi-4.pdf doldurup ve TC. kimlik fotokopiniz ile beraber PDF formatında ubyo@beun.edu.tr  adresine mail atınız.
Not:1- Mazeretleri Bölüm Başkanlıkları tarafından uygun görülenler sınava girebilir.
       2- İmzasız eksik yazılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Başvuru tarihi bittikten sonra Mazeret sınavına girecekler (dilekçeleri kabul olanlar) ve sınav tarihleri Okulumuzun wep adresinde         https://ubyo.beun.edu.tr/ DUYURULAR  kısmından takip edebilirsiniz.

26-Soru:Mazeretim Nedeniyle Vize(Ara) Sınavlarına Giremedim. Mazeret Sınavına Nasıl Girebilirim?
Cevap: Vize sınavları bittikten sonra Geçerli mazeretinizi belirten belgeyi, mazeret dilekçenizi https://cdn1.beun.edu.tr/devrek//mazeretformudilekcesi-4.pdf doldurup  PDF formatında dmyo@beun.edu.tr adresine mail atınız.
Not:1- Mazeretleri Bölüm Başkanlıkları tarafından uygun görülenler sınava girebilir.
       2- İmzasız  eksik yazılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Başvuru tarihi bittikten sonra Mazeret sınavına girecekler (dilekçeleri kabul olanlar) ve sınav tarihleri Okulumuzun wep adresinde devrek.beun.edu.tr DUYURULAR  kısmından takip edebilirsiniz.

27-Soru:
Genel Sınavlarına Giremedim. Genel Sınavların Mazeret Sınavları Var mı?
Cevap:Genel sınavlarının mazereti olmaz. Fakat genel sınavdan sonra olacak olan bütünleme sınavına girebilirsiniz.

28-Soru:Bütünleme Sınavına Kimler Girebilir?
Cevap:İlgili dersin genel sınavına girme hakkı olduğu halde girmeyen ya da girip de başarılı olamayan veya not ortalamasını yükseltmek isteyen öğrenciler bütünleme sınavına girebilir.

29-Soru:
Genel ve Bütünleme Sınavına Kimler Giremez?
Cevap:Yarıyıl içinde derslere devam koşulunu sağlamayan öğrencilere DZ notu verilir. Bu öğrenciler, genel ve bütünleme sınavına alınmaz.'

30-Soru:Yatay Geçiş Hakkında Detaylı Bilgiyi Nereden Ulaşabilirim?
Cevap:Yatay Geçiş Yöntemleri İle İlgili Kısa Bilgi için Tıklayınız.
           Kurumlararası Yatay Geçiş hakkında bilgi için Tıklayınız.
           Kurum içi Programlar Arası Yatay Geçiş bilgi için Tıklayınız. 
           Merkezi Yerleştirme Puanı(Ek Madde-1) ile Yatay Geçiş bilgi içinTıklayınız.
           Not:Yatay Geçiş ve Merkezi Yerleştirme Puanı Geçiş İşlemleri Başvuru Tarihlerinden önce Okulumuzun Web                          
           Sitesinde  devrek.beun.edu.tr  Duyurularında Yayınlanacaktır.

31- Soru:Ders içeriklerine Nereden Ulaşabilirim?
Cevap:Ders İçeriklerine ulaşmak için Tıklayınız.

32-Soru:Bir Dersin Başarı Durumu Nasıl Belirlenir?
Cevap:Bir dersteki başarı durumu; öğrencinin yarıyıl içinde ara sınavlar, ödevler, uygulamalar ve proje çalışmaları dikkate alınarak hesaplanacak dönem içi başarı notu ve genel sınav başarı notu birlikte değerlendirilerek belirlenir. Yapılacak değerlendirmede sınıfın başarı düzeyi, notların istatistiksel dağılımı ve sınıf ortalaması göz önünde bulundurulur. Bağıl değerlendirme olarak adlandırılan bu değerlendirme sonunda öğrencinin ders başarı notu takdir edilir. Genel sınav notu ve/veya dönem içi başarı ve genel sınav notlarından hesaplanan ham başarı notu % 35’in altında olan öğrenciler, bağıl notlarına bakılmadan FF notu alır. Dönem içi başarı ve genel sınav notlarından hesaplanan ham başarı notu; % 65’in üstünde olup, bağıl notu DC ve altında olan öğrenciler bağıl notlarına bakılmadan CC, %95’in üstünde olup bağıl notu AA’nın altında olan öğrenciler ise bağıl notlarına bakılmadan AA notu alır. Genel sınavın ders başarı notuna etkisi % 40, % 50 veya % 60 olabilir. Ortak zorunlu derslerde genel sınavın ders başarı notuna etkisi % 60’tır. Yarıyıl içi başarının ve genel sınavın ders başarı notuna etkisi dersin sorumlu öğretim elemanının görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.
ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ (Ders başarı notu MADDE 30 –(1))

33-Soru:Bütünleme sınavının mazeret sınavı  var mı?
Cevap:
Bütünleme sınavının mazeret sınavı yoktur.

   


Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Her Hakkı Saklıdır
[]
IPv6 Etkin