DEVREK KAMPÜSÜNDE ORGAN BAĞIŞI HAKKINDA SEMİNER DÜZENLENDİ.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Kampüsü’nde Organ Bağışı Haftası kapsamında idari ve akademik personelin katılımı ile öğrencilere yönelik seminer gerçekleştirildi.

18 Kasım Pazartesi günü Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Organ Bağışı İl Koordinatörü Azize İnce tarafından Devrek Kampüsü idari ve akademik personeli ile öğrencilere yönelik organ bağışının gerekliliği hakkında önemli bilgilendirmeler yapıldı.

Ülkemizdeki güncel organ nakli ihtiyacı, gerçekleştirilen organ bağışı sayısı, organ bağışçısı olabilmek için gereken koşullar ve nasıl gönüllü organ bağışı yapılabileceği konularında gerçekleşen konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.