Huzurevinde Dijital ve Finansal Okuryazarlık eğitimi gerçekleştirildi

Devrek Kaymakamlığı Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşlı bireylere yönelik “Dijital ve Finansal Okuryazarlık” eğitimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim üyeleri Doç. Dr. Ersin KANAT ve Dr. Öğr. Üyesi Gizay DAVER tarafından Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşlı bireylere yönelik “Dijital ve Finansal Okuryazarlık” eğitimi verildi.

Son günlerde sosyal mühendislik yoluyla gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetlerinin oldukça yaygınlaştığını belirten Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ersin KANAT, yaşlılarımızın bu konuda savunmasız kalmamaları için bu tip eğitimlerin gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Eğitim sonunda ZBEUN Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Gizay DAVER, yaşlı vatandaşlarımızın sorularını cevaplayarak, herhangi bir dolandırıcılık vakasında mağdur olmamaları için tavsiyelerde bulundu.