Ulusal Staj Programı Kapsamında Staj Çıkan veya İsteğe Bağlı Staj Talebinde Bulunan Öğrencilerin DİKKATİNE!!!!

2021 - 2022 eğitim öğretim yılı yaz döneminde yükseköğretim (ön lisans/lisans/
lisansüstü) programımdan mezun olacağım, Ulusal Staj Programı’na başvuru
yapabilir miyim?
Başvuru yapabilirsin ancak staj yapacağın tarih aralığında aktif öğrenci olman gerekmektedir. Dolayısıyla gelen teklifleri kabul/ret ederken mezuniyet tarihini gözönünde bulundurman önerilir. Öğrenciliğin sonlandı ise teklifi kabul etsen bile sigorta girişin üniversiten tarafından yapılamayacağı için stajın başlatılamayacak ve iptal edilecektir.

Mezun Olabilecek Durumda Olan Öğrenciler
Staj Yapacak Öğrenciler staj yapacağı tarihte henüz mezun olmamış bulunma şartı arandığından yani öğrenci olma şartı arandığından
24 Haziran 2022 Cuma gününe kadar Öğrenci İşlerine Dilekçe (Genel İstek dilekçesi tıklayınız) ile şahsen veya mail   ubyo@beun.edu.tr yoluyla başvurup (mezuniyetimin stajım bittikten sonra yapılmasını istiyorum) dilekçe yazmaları gerekmektedir.Not:mail yoluyla gönderecek öğrencilerin nüfus kimliğiyle beraber dilekçelerini göndermeleri gerekmektedir.
Aksi takdirde 24 Haziranda 2022 tarihinden sonra mezun olup dilekçe vermeyenleri stajları iptal edilecektir.

Ulusal Staj Programı kapsamında staj teklifi alan öğrencilerin işe giriş işlemlerinin yapılabilmesi için
Form 1 ve Müstehaklık belgelerini işe başlamadan engeç 1 hafta evvelinde Yüksekokulumuza göndermeniz gerekmektedir.İşe başladıktan sonra gönderirseniz sgk sistemine işe giriş işlemeniz yapılmadığından stajınız İPTAL edilecektir.

Form 1 Pdf
SPAS Müstehaklık Belgesi https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama

* Resmi Tatillere Yapılan Ek Tatil Günleri ve Hastalık Halinde Rapor Alınmasında Staj Bitiş Tarihleri Farklılık Gösterecektir.

Dikkat!!**Staj süresi içinde rapor alan öğrenci Sağlık birimlerince düzenlenmiş olan sağlık raporalarının en geç raporun düzenlendiği günü izleyen iş günü içerisinde işyerine ve okul öğrenci işleri birimine, Staj Danışmanına bildirmesi gerekmektedir. Sağlık raporunun bildirilmemesi durumunda karşılaşılan cezalar, işlemin yapılmasında sorumluluğu olan ve işlemde kusuru bululananlara rücu edilecek ve dolayısıyla cezai yükümlülüğün muhatabı olacaktır.