8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Çok Boyutlu Bakış” adlı Konferans

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamak ve anmak adına “Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu” ile “Devrek Adalet Meslek Yüksekokulu” tarafından, Öğretim Görevlisi Fulya KURTULUŞ AYDIN moderatörlüğünde, çevrim içi düzenlenen etkinlik öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirilmiş ve ilgiyle karşılanmıştır.
Konuşmacılardan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doktor Öğretim üyesi Bilgehan KÜBİLAY, cinsiyete ilişkin bilimsel bazı bilgiler vererek, antropolojide, psikolojide, sosyolojide, sanatta, iş yaşamında kadın ve erkeğin nasıl yer aldığına dair çok boyutlu bir bakış açısı sunmuştur.
Diğer konuşmacı Zonguldak Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Bilge YİRMİBEŞ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünya genelinde ve Türkiye’deki tarihçesi hakkında bilgi vererek günün anlam ve önemini vurgulamıştır. Sayın Yirmibeş ayrıca Anayasa, Türk Medeni Kanunu ve İş Kanunu’ndaki kadınlara ilişkin yasal hak ve güncel düzenlemelerin neler olduğu konusunda katılımcıları aydınlatmıştır.

Konuşmacılardan Sayın KÜBILAY ve Sayın YİRMİBEŞ verdikleri demeçte "Bu konferansa katılım gösteren tüm akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere teşekkürlerini sunup kadının toplumdaki yerinin ve haklarının, cinsiyet eşitliğinin bu ve benzeri konferanslar eşliğinde toplumda daha geniş açılı bir algı yapısı oluşturabileceklerini dile getirdiler".